Schedule

OPENING NIGHT EVENT: Wednesday, October 25, 2017
Occupy The Farm
The Hub at Cowichan Station
6:30 pm

We are excited to kick off the festival this year with a screening of Occupy the Farm, a powerful, riveting film that tells the story of 200 urban farmers who take over a publicly owned research farm in protest. They plant two acres of crops in order to save the land from becoming a commercial real estate development. Within hours, they planted an acre of vegetables, put up a big banner that read “Occupy the Farm” and set up a tent village to defend the crops. The cameras follow the story for the next five months. We witness the dramatic and rapid evolution of the tactics and strategies of both the farmers and their adversaries, the officials from UC Berkeley.

The screening at The HUB includes complimentary popcorn, some savoury bites and a facilitated discussion after the film addressing the two main topics, advocacy/activism and preserving farmland. Additional homemade, local-ingredient inspired savoury and sweet offerings as well as local wines and non-alcoholic beverages will be available for purchase (cash only please). Tickets can be purchased in-person at the door or at Volume One Books, 149 Kenneth St in Duncan in advance. Tickets can also be purchased online at cowichan.brownpapertickets.com.



FESTIVAL: Friday, Saturday & Sunday, November 3 – 5, 2017

Vancouver Island University, Cowichan Campus

 

Friday, November 3

Saturday, November 4

Sunday, November 5

DOORS OPEN

5:15PM

1:15PM

12:15PM

FILMS

5:30PM: Sonic Sea (60min)

1:30PM: Havana Curveball (55min)

3:35PM: Wheel of Life (15min)

12:30PM: Alive & Kicking (20min)

12:50PM: Prison Dogs (70min)

BREAK

6:30 - 6:45

2:40 - 2:45

2:05 - 2:15

FILMS

6:45PM: WEconomics (20min)

2:50PM: How I Got Over (90min)

2:15PM: Pan! Our Music Odyssey (60min)

BREAK

7:05 - 7:15

4:20 - 4:35

3:10 - 3:20

FILMS

7:15PM: A New Economy (85min)

4:35PM: Tracing Roots (35min)

3:20PM: Migrant Dreams (90min)

BREAK

8:40PM: End of Day

5:10 - 5:20

4:50 - 5:00

FILMS

5:20PM: Unbroken Ground (25min)

5:45PM: Seeds of Justice (40min)

+Speaker Q&A (15min)

5:00PM: Cafeteria (25min)

5:25PM: Nourish Cowichan (10min)

+Speaker Q&A (25min)

BREAK

6:40 - 7:00

6:00 - 6:20

FILMS

7:00PM: Goodwin's Way (55min)

6:20PM: Nice People (90min)

BREAK

7:55 - 8:05

7:50PM: End of Festival

FILMS

8:05PM: Keepers of the Coast (40min)

BREAK

8:45PM: End of Day